E-bike Keuzehulp

Keuze hulp E-Bikes

VOORWIELMOTOR

Voorwielmotor – Mooi Design en een onderhoudsarm systeem
Bij deze uitvoering is de motor mooi verwerkt in het voorwiel. Meestal uitgevoerd met een dichte kettingkast en naafversnelling. Hierdoor is onderhoud bijna niet nodig. Doordat de motor vooraan zit, stuurt de fiets iets zwaarder, maar heeft ook meer grip. Een voorwielmotor is erg stil in gebruik, maar heeft iets minder ondersteuningskracht. Vaak is een voorwielmotor voordeliger in aanschaf dan de andere systemen.

Fietsenwinkel Tilburg

MIDDENMOTOR

Middenmotor – Stabiel en veel ondersteuning
Bij een middenmotor ligt het zwaartepunt van de fiets in het midden, daardoor heeft de fiets een perfecte gewichtsverdeling. Dit wordt als erg comfortabel ervaren. De fiets is meestal uitgevoerd met een dichte kettingkast en naafversnelling. De naaf, ketting en tandwielen slijten iets sneller doordat de ketting rechtstreeks wordt aangedreven. Een middenmotor geeft iets meer geluid door de tandwielen in de motor.

 

Elektrische fiets keuze

ACHTERWIELMOTOR

Achterwielmotor – licht, natuurlijk rijgedrag
Net als bij een gewone fiets, wordt bij een E-bike met achterwielmotor de fiets aangedreven door het achterwiel. Dit geeft dus de meest natuurlijke rijbeleving. "Het duwtje in uw rug". Fietsen met de motor in het achterwiel hebben bijna allemaal een derailleurversnelling. Dit maakt de fiets wat lichter en is ideaal voor langere toertochten. Door de open kettingkast vergt wel wat meer onderhoud.